Bayangkan suatu hari kita pergi ke pasaraya untuk membeli baju raya, dan kebetulan ketika itu terdapat diskaun harga yang tinggi, dan kita pula terpilih menjadi pembeli bertuah, mendapat sagu hati wang raya dari pasaraya tersebut. Mesti kita gembira, dapat diskaun lagi, dapat duit raya lagi.. Berganda-ganda jimat duit..

Begitu Jumaat Ramadhan ini. Hari Jumaat itu sendiri Allah nyatakan ada waktu yang cukup mustajab doa. Bulan Ramadhan ini juga Allah lipat gandakan pemurahNya..

Jumaat terakhir di dalam Ramadhan. Tidak tahu bertemu dengan Ramadhan akan datang. Gunakan hari berharga ini untuk panjatkan doa kepada Allah. Jangan lupa doakan kemenangan Islam di seluruh dunia amnya dan di Malaysia khususnya..

وَقَالَ رَبُّكُمُ ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِي سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِينَ

Dan Tuhan kamu berfirman: “Berdoalah kamu kepadaKu nescaya Aku perkenankan doa permohonan kamu. Sesungguhnya orang-orang yang sombong takbur daripada beribadat dan berdoa kepadaKu, akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina. [40:60]

One thought on “Jumaat terakhir Ramadhan 1433H

Tinggalkan komen anda

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s